Hyvinvointia ja opiskelukykyä tukevat ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit
Aallon hyvinvointitoimijoiden järjestämät ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit (MyCourses) opiskelijoille löytyvät tältä sivulta.
Olemme tukenasi ilman ajanvarausta alla olevan aikataulun mukaisesti. Ryhmissä ja avoimissa ovissa voit jakaa ajatuksia toisten opiskelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa. Voit myös tulla ilman ajanvarausta drop-in -yksilötapaamiseen. Asiantuntijamme ovat tavattavissa ilman ajanvarausta aikataulun mukaisesti verkossa (chat/video) tai paikan päällä SPW-huoneessa (Y199c Kandikeskus).
Maanantai | Tiistai | Keskiviikko | Torstai |
10-11.30 RYHMÄ: Theses and Tomatoes Tukea opinnäytetyötä tekeville |
10-11 ONLINE DROP-IN: Opinto-ja uraohjauspsykologit (chat/video) |
10-12 DROP-IN: Opinto-ja uraohjauspsykologit (SPW-huone, Y199c) PERUTTU 20.11. |
10-12 DROP-IN: Erityisopettaja (SPW-huone, Y199c) 10-11 ONLINE DROP-IN: Opinto-ja uraohjauspsykologit (chat/video) |
12-13 Avoimet ovet (SPW-huone, Y199c) | |||
13-15 DROP-IN: Opinto-ja uraohjauspsykologit (SPW-huone, Y199c) |
13-15 DROP-IN: Aalto-papit (SPW-huone, Y199c) |
13-15 DROP-IN: Career Design Lab (SPW-huone, Y199c) | 13-15 DROP-IN: Opinto-ohjaajat (SPW-huone, Y199c) |
15-16 DROP-IN: Career Design Lab (SPW-huone, Y199c) |
16-18 TAPAHTUMA: Beat the Blues Tapahtumat kansainvälisille opiskelijoille 25.9. & 23.10. & 20.11. |
Ajanvaraukseton ohjaus on noin 20-30 minuutin henkilökohtainen yksilötapaaminen, jossa saat neuvontaa ja ohjausta hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvissä asioissa. Kysymyksesi/huolesi voivat liittyä opintoihin tai muuhun elämään. Lyhytkin keskustelu voi tuoda uutta näkökulmaa stressiin, motivaatioon, työelämään liittyviin pohdintoihin, opintoihin liittyviin valintatilanteisiin, yksinäisyyteen, oppimisvaikeuksiin... Alla lisätietoa palveluista sekä ohjeet pidemmän yksilötapaamisen ajanvaraukseen.
Tarvittaessa neuvomme myös pitkäkestoisemman tuen löytämisessä. Jos etsit tukea kriisiin tai akuuttiin hätätilanteeseen, katso listaus Aallon ulkopuolisista tukitahoista.
Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien ajanvaraukseton yksilövastaanotto etänä (video tai chat) tiistaisin ja torstaisin klo 10-11. Walk-in yksilövastaanotto kampuksella maanantaisin klo 13-15 ja keskiviikkoisin klo 10-12 huoneessa Y199c (Otakaari 1)lukukauden aikana.
Aallon opinto- ja uraohjauspsykologin kanssa voit miettiä, mitä tehdä kun opinnot tai uranäkymät tökkivät. Ehkä ajanhallinta, sopiva opiskelutapa tai motivaatio on kateissa, koet opiskelustressiä tai -jännitystä, tai et meinaa jaksaa? Voi tulla juttelemaan myös, jos olet palaamassa opintoihin tauon jälkeen, haluaisit tukea elämäntilanteen tai terveydentilan vaikuttaessa opintoihin, tai jos tulevaisuus ja työelämä mietityttävät. Voimme auttaa myös, jos pohdit mistä ja milloin kannattaisi lähteä hakemaan tukea hyvinvoinnin ja/tai opiskelun haasteisiin tai mietit, kannattaisiko sinun varata aika opinto- tai uraohjauspsykologille.
Lisätietoa ja pääsy online drop-in ohjaukseen tämän sivun kautta. Chatissa/videoyhteydellä tapahtuvaan Online drop-in ohjaukseen pääset sivun alanurkassa olevan "Neuvonta" -painikkeen kautta.
Aallon opinto-ohjaajien ajanvaraukseton yksilövastaanotto kampuksella torstaisin klo 13-15 huoneessa Y199c (Otakaari 1) lukukauden aikana.
Aalto-opo voi auttaa, kun mietit esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Olenko oikealla alalla? Mitä haluaisin tehdä ja mistä olen kiinnostunut? Mitä vaihtoehtoja minulla on? Opinto-ohjaajan kanssa voit selkeyttää tavoitteitasi opintojen tai työelämän suhteen. Voit myös pohtia opiskeluun ja tulevaisuudensuunnitelmiin liittyviä kysymyksiä, saada tukea tilanteesi jäsentämiseen sekä apua opintojen suunnitteluun ja tavoitteiden asettamiseen. Opinto-ohjaaja voi auttaa myös tilanteissa, joissa haluat keskustella opinnoistasi jonkun kanssa, etkä tiedä keneen ottaisit yhteyttä.
Voit myös varata ajan pidempään yksilöohjaukseen MyStudies -palvelussa tai sähköpostitse. Aalto-opot:
Aalto-pappien ajanvaraukseton yksilövastaanotto tiistaisin klo 13-15 kampuksella huoneessa Y199c (Otakaari 1) lukukauden aikana.
Opinnot ovat vaativa rasti ja onhan elämässä paljon muutakin kuin opinnot! Aalto-papit tarjoavat keskusteluapua kaikille riippumatta vakaumuksesta tai taustasta. Työtämme määrittää läsnäolo, kuunteleminen ja ehdoton vaitiolovelvollisuus. Haluamme tukea opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tule tutustumaan!
Voit varata ajan myös pidempään yksilötapaamiseen. Aalto-papit:
Toimeentulo- ja talousvaikeuksissa voit pyytää neuvoa ja apua myös Tapiolan seurakunnan diakoneilta päivystyspuhelimen kautta ma-to klo 9-15 p. 09 8050 4400. Sinun ei tarvitse olla ev.lut -kirkon jäsen.
Erityisopettajan ajanvaraukseton yksilövastaanotto kampuksella torstaisin klo 10-12 huoneessa Y199c (Otakaari 1) lukukausien aikana.
Erityisopettaja voi auttaa silloin, kun oppiminen on vaikeaa. Jos sinulla on diagnosoitu* oppimisvaikeus, sairaus tai vamma, voimme selvittää keinoja, miten opiskella sopivalla tavalla haasteesta huolimatta. Tai ehkä olet alkanut pohtia, voiko oppimisen haasteiden taustalla olla tunnistamaton oppimisvaikeus, esimerkiksi lukivaikeus tai tarkkaavuuden pulma? Voimme pohtia asiaa ja selvittää sopivia jatkoaskeleita.
Voit myös varata ajan pidempään yksilöohjaukseen MyStudies-palvelun kautta, sähköpostitse tai puhelimitse: erityisopettaja Janne Mertala / [email protected] / +358 50 3450988
*Jos sinulla on jo diagnosoitu oppimisvaikeus, sairaus tai vamma, voit saada yksilöllisiä opintojärjestelyjä. Ole yhteydessä oman koulusi yhteyshenkilöön. Lisätietoa ja koulusi yhteyshenkilö: Henkilökohtaiset opintojärjestelyt | Aalto-yliopisto
Career Design Labin uraohjaajien vastaanotto tiistaisin klo 15–16 ja keskiviikkoisin klo 13-15 huoneessa Y199c (Otakaari 1) lukukauden aikana.
Tervetuloa juttelemaan työnhausta ja keskustelemaan urapohdinnoistasi. Voit kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä esimerkiksi CV:stä, työhakemuksesta tai työhaastatteluun valmistautumisesta. Mikäli elämä opintojen jälkeen mietityttää, voimme vastaanotolla yhdessä miettiä, sopisiko tilanteeseesi uraohjaus ja sopia kalenteriin heti ensimmäinen aika.
Voit tutustua uramuotoiluun verkkosivuillamme ja työnhaun vinkkeihin JobTeaserissa > Job Search Guide/Työnhaun opas. Tavoitat meidät aina osoitteesta [email protected].
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS on tukenasi hyvinvointiin ja terveyteen liittyvissä asioissa korkeakouluopiskeluidesi aikana. YTHS tarjoaa opiskelijoille yleisterveydenhuollon palveluita, mielenterveyspalveluita ja suunterveydenhuollon palveluita. Yhteydenotto YTHS:lle tapahtuu puhelimitse tai SelfChat-verkkopalvelussa, jossa hoidontarpeesi arvioidaan ennen ajan varaamista palveluihin.
YTHS on SPW:n vakiintunut yhteystyökumppani. Voit tavata YTHS:n asiantuntijoita myös SPW:n tapahtumissa ja avoimissa ovissa. Tutustu YTHS:n palveluihin osoitteessa Etusivu - YTHS.
UniSport on opiskelijoiden oma liikuntapaikka, jossa treenaat monipuolisesti juuri sinua innostavien lajien parissa – ja vieläpä edulliseen opiskelijahintaan! Ihan jokainen on tervetullut UniSportille, olitpa sitten aloittelemassa liikuntaa tai tavoitteellinen treenaaja. Unisport on SPW:n vakiintunut yhteystyökumppani. Unisport on mukana SPW:n tapahtumissa ja avoimissa ovissa. Tässä muutama nosto Unisportin monipuolisesta tarjonnasta.
Unisportin verkkosivuilta saat paljon vinkkejä hyvinvointiin ja kannustusta liikunnalliseen elämäntapaan, mm. liikunnan aloittamiseen, arkiliikunnan lisäämiseen, ulkoiluun ja palautumiseen.
Artikkelit | UniSport
Unisportin somekanavissa on paljon asiaa hyvinvoinnista ja liikunnan vaikutuksista terveyteen.
Ovatko opintosi vaarassa keskeytyä tai jo keskeytyneet? Oletko jäänyt jumiin kotiin? Pelottaako kotoa lähteminen? Tuntuuko, että kukaan ei auta? Onko moni asia elämässäsi sekaisin? Onko sinun vaikeaa herätä aamuisin? Tuntuvatko sosiaaliset tilanteet vaikeilta? Haluatko lähitulevaisuudessa töihin tai etkö tiedä vielä mikä on unelmaduunisi?
Jos tunnistit itsesi yhdestä tai useammasta kysymyksestä, Vamos tukee sinua 16–29-vuotias nuori aikuinen. Vamoksen valmennuksessa lähdette yhdessä työskentelemään kohti työ- tai koulutuspolkua.
Jos kotikuntasi on Espoo, Kauniainen tai Kirkkonummi, sinua tukee Vamos Espoo.
Jos kotikuntasi on Helsinki, sinua tukee Vamos Helsinki.
Tie työhön - Way to Work -valmennus
Onko sinulla vaikeuksia työnhaussa? Puhutko äidinkielenä tai kotikielenä jotain muuta kuin suomea tai ruotsia? Tie työhön – Way to Work -valmennus voi auttaa! Yksilövalmennuksessa saat henkilökohtaista tukea tilanteeseesi, tietoa suomalaisesta työelämästä ja työnhausta suomeksi tai englanniksi. Valmennus on vapaaehtoista ja maksutonta.
Jos olet 18–35-vuotias ja asut Uudellamaalla, ota rohkeasti yhteyttä Vamos Espoon valmentajaan puhelimitse (050 5224 831) tai täyttämällä yhteydenottolomake: Vamos Espoo tarjoaa tukea ja toimintaa Espoon seudun nuorille (hdl.fi)
SPW:n vakiintunut hyvinvointitoimijoiden verkosto tarjoaa hyvin monipuolista tukea erilaisissa tilanteissa. Alla lyhyt esittely ja linkit.
Kun kaipaat tukea, apua on saatavilla!
Nyyti Chat - Nyytin ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä.
Tutustu EMY:n toimintaan: https://emy.fi/
Lue lisää SPW:n ryhmistä, työpajoista ja verkkomateriaaleista: Hyvinvointia ja opiskelukykyä tukevat ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit | Aalto-yliopisto
Avoimet ovet Starting Point of Wellbeingissä (Y199c, Otakaari 1) tiistaisin klo 12 - 13 lukukauden aikana. Avoimissa ovissa on tarjolla kahvia ja tietoa Starting Point of Wellbeingistä. Tervetuloa tutustumaan!
Lue lisää ryhmien sivuilta.
Etkö saa opiskelua alulle? Onko sinulla vaikeuksia löytää rutiineja? Tuntuuko opiskelu yksinäiseltä työltä? Haluaisitko opiskella yhdessä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa etänä? Tule mukaan opiskelemaan ohjatusti ja nappaa vinkit tehokkaampaan työskentelyyn Pomodoro-tuokioista!
Lue lisää ja tarkasta aikataulu ja Zoom-linkit: Opiskelu käyntiin Pomodoron avulla | Aalto-yliopisto
SPW järjestää Aallon kansainvälisille opiskelijoille Beat the Blues-tapahtumia. Lue lisää: Beat the Blues! -events for Aalto international students
Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta. Reitti avattiin 19.4.2023 osana opiskelijoiden mielenterveyspäivää.
Lue lisää: Hyvinvointireitti aukeaa Otaniemen kampukselle | Aalto-yliopisto
Voit ladata itsellesi reitin kartan pdf-versiona.
Starting Point of Wellbeing järjestää vaihtuvaa ohjelmaa kampuksella. Esimerkkejä vakiintuneista pop-up tapahtumista. Päivitämme tapahtumatietoja lukukauden aikana
YTHS -teemapäivä unesta ja nukkumisesta. Vireyttä opiskeluarkeen! Tule juttelemaan uneen ja vireystilaan liittyvistä aiheista terveydenhoitajien kanssa SPW:n pop-up pisteelle.
Karttoja unelmista ja tulevaisuuden suunnitelmista: Rakennetaan karttoja/tauluja unelmista ja tulevaisuuden suunnitelmista, esimerkiksi tulevasta vuodesta. Työpajan kollaasimaterialit, kuten leikatut sanat ja kuvat, ovat vapaasti osallistujien käytettävissä. Työpajaan voi tuoda myös omia materiaaleja. Tarjolla on kahvia ja teetä!
Aallon hyvinvointitoimijoiden järjestämät ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit (MyCourses) opiskelijoille löytyvät tältä sivulta.
Ohjausta ja tukea opintojen suunnitteluun, opiskeluhyvinvointiin ja urapohdintoihin Aallon opiskelijoille.
Aallon opinto- ja uraohjauspsykologit tarjoavat kaikille Aallon opiskelijoille yksilöohjausta etänä ja kampuksella. Voit tulla yksilöohjaukseen ilman ajanvarausta (Starting Point of Wellbeing) tai varata ajan.
Jokaisella Aallon opiskelijalla on oikeus saada kohtuullisia henkilökohtaisia opintojärjestelyjä terveydellisten syiden perusteella.
Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta
Personal Impact tuo esille Aalto-yliopiston kursseja, joissa käsitellään arvoja, merkityksellisyyttä, itseohjautuvuutta, sosiaalista vaikuttavuutta sekä yksilön ja koko yhteisön hyvinvointia
Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 2. jaksossa suomeksi ja englanniksi. Lisäksi tänä vuonna pienryhmäkeskustelut ovat mahdollisia myös ruotsiksi!